Gypsy Jazz / Jazz Manouche Forums Gypsy Jazz Gigs / Concerts – EUROPE (Public) Stochelo Rosenberg & Peter Beets – Tribute to Django Reinhardt 11-27-2016

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  NorthSeaJazzClub 4 years, 2 months ago.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #5360

  NorthSeaJazzClub
  Participant

  Buy tickets

  Na succesvolle edities met o.a. Anton Goudsmit, Maarten Hoogenhuis, Benjamin Herman, Laura Fygi en Ruben Hein, geeft Peter Beets een nieuwe serie lunchconcerten in de North Sea Jazz Club. Iedere keer vult een prominent artiest het Trio Peter Beets aan en wordt er repertoire gespeeld van een door de gastartiest bepaalde muzikant of componist.

  Dit keer eert Peter Beets samen met Stochelo Rosenberg (Rosenberg Trio) de aartsvader van de gypsy jazz: Django Reinhardt. Mede door zijn vingervlugheid en virtuoze techniek wordt hij alom gezien als een van de beste gitaristen aller tijden. Ongelofelijk als je bedenkt dat Reinhardt door een ongeluk zijn ringvinger en pink niet kon gebruiken en al zijn solo’s speelde met slechts drie vingers.

  Het Rosenberg Trio houdt al 25 jaar de erfenis van Django Reinhardt springlevend. Sologitarist Stochelo Rosenberg ademt Reinhardt’s repertoire en is met zijn elegante en emotionele spel de aangewezen gastartiest voor een middag op het podium met de Nederlandse pianist.

Viewing 1 post (of 1 total)

You must be logged in to reply to this topic.